陈自瑶误堕骗局 社交网被入侵遭勒索500蚊美金

陈自瑶误堕骗局 社交网被入侵遭勒索500蚊美金

早前傅颖的社交网被入侵,被放了淫亵及暴力图片,最后都无法重开逼于无奈开过另一个帐号,而今次就发生喺陈自瑶(Yoyo)身上!

她在另一社交网平台表示:“紧急通知🔥🔥🔥🔥想告诉大家,今晚我的被黑客入侵,拿走我的户口,或勒索我要钱,才能拿回户口 ,我的户口,已经被换上了那个男人的头像,如果他用我的户口向你们做任何事不当的事 ,请小心,💥💥💥💥那个不是我!所以我要在这里紧急通知大家,请大家注意!🙏🏼🙏🏼🙏🏼🔥🔥🔥我正在找方法处理!”佢又上载同该男子对话,该人要求佢交出500元美金“赎回”帐号!

Yoyo接受东网访问时表示对方仲喺佢帐号度开Live:“佢hack咗我account之后,有齐晒我入面所有资料,相、电话、电邮,佢应该系之前假装社交网人员send咗email畀我,叫我揿入条link重新认证个帐号,咁我就信咗!我依家谂番就觉得唔系,佢要我喺24小时内揿条link,如果唔系就close我个account,咁我就梗系揿啦,可能就系因为条link攞晒我啲资料!”

所以佢即刻话畀大家听,佢帐号畀人hack咗,惊大家唔知点解会有个男人喺度吸毒,佢又话:“有朋友睇到佢直播咗2分钟,应该有300百几人睇咗呢个直播,佢仲不停删走我啲相。”而佢个帐号唔只已被改名,所以照片都冇晒!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *