钟君扬离巢TVB闯乐坛:畀自己时间静一静

钟君扬离巢TVB闯乐坛:畀自己时间静一静

前港男钟君扬突然于社交网宣布离巢无线,结束四年宾主关系。他发文提到四年前放弃教师工作,只身由加拿大来港发展,于呢四年间获益良多,并从未后悔当初转行嘅决定,不过认为系时候转换环境。

他说:“这四年真系经历咗同埋学咗好多嘢,但系我亦都知道系时候move on。虽然已经离开咗TVB,大家亦唔会再在《东张西望》同《Dolce Vita》(港生活·港享受)里面见到我做主持,但是因为广告的关系,这电视剧在电视机里面见到我的机会应该更加高。”

钟君扬将向音乐方向发展:“暂时谂住畀自己少少时间静一静,做下音乐 (其实我本身入行系想做歌手)、拍啲教数学的片、做下运动、增值下自己⋯⋯再睇吓前面条路点样行。嚟紧将会同大家分享第一首属于我自己嘅歌,完成我一个多年嚟嘅梦想!要多谢嘅人实在太多,真心好感激好多人畀嘅机会、支持同埋鼓励,在心中!希望将来再有机会喺萤幕上同大家见面。”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *