薛家燕播谭炳文声讯怀念:要珍惜眼前人

薛家燕播谭炳文声讯怀念:要珍惜眼前人

艺人薛家燕晚上录影《流行经典50年》。当再次提起老友谭炳文离世,她依然显得激动,又主动让记者听对方传给她的声讯,显得相当怀念。她直言录影期间要录一段关于谭炳文的回顾,演出经验丰富的她竟然多次NG:“录咗6、7次,次次讲嘅感觉都唔同,尤其讲到父慈女孝嘅时候,好多画面出晒嚟,谂番起莹莹(谭之女儿)陪住佢出出入入医院嘅情形。”

她表示完全接受不了对方突然离世:“佢仲同我哋讲,出院后会继续同我哋问安⋯完全接受唔到自己敬爱嘅人咁样离开,真系要珍惜眼前人,依家最唔惯嘅系,每朝再唔会收唔到佢嘅讯息!”

她又透露谭炳文女儿邀请自己悼念词,但自己亦未有决定从何动笔。问到李香琴可知道老拍档已离开,薛家燕坦言:“唔知佢仔女有冇同佢讲,可能冇同佢讲,唔想佢伤心同难过。”

Leave a Reply

Your email address will not be published.