重提黄长发姊弟恋 黄祥兴心痛落泪

重提黄长发姊弟恋 黄祥兴心痛落泪

三位香港先生黄祥兴、高钧贤及袁伟豪日前齐齐为邵氏节目《TIGER'S TALK》担任嘉宾,期间,祥兴提起当年弟弟黄长发与鞋王邓剑群三奶李姿霆(Karen)的一段姊弟恋时,一时心痛得落泪。

祥兴坦言:“虽然嗰阵有啲人以为我系‘黄长发’,搞到有啲代言合约,甚至连公司嘅剧集角色都冇咗,但系我冇嬲过细佬,我哋系一家人嚟,我反而戥佢心痛,嗰阵成件事对佢打击都好大,到依家佢仲系好惊啲人嘅眼神,我都有叫佢放弃唔好理,都咁多年喇,况且好多人都知佢结咗婚,有一个咁靓嘅老婆。”

祥兴是一个传统的男人,他坦言当时自己知的并不多,只是知Karen比长发年长,又有小朋友,不明为何二人相恋,更因为当年叫长发参选香港先生而内疚,你说:“本身佢唔想返嚟,因为我选完之后家人返嚟晒香港,有少少逼佢返嚟,佢唔锺意,觉得香港唔适合佢,点知之后就识到呢个女人,佢觉得对方对佢好好,好锡佢,但系我相信佢系有少少利用咗佢,想去实现某啲目标,但佢又太天真,以为真系爱情,嗰阵有好多报道佢都唔知点解出咗镜,好明显有熟人先夹到记者,细佬嗰阵系唔识呢啲。”

之后三位香港先生大谈当年参选笑料,祥兴指当年自己中文不好,听错日子,故之后自己入电视城,入到一个房仔,房内有乐易玲及监制钱国伟,当时他指自己来自法国,他们谓:“来自法国就啱嘞!你好特别呀!”而袁伟豪指当年着住泳裤拿住结他,于台上作才艺表演,就如一个没着裤,拿着结他遮住重要部位的人站在台上一样。至于高钧贤指当时见到很多传媒,他不断被要求摆甫士扮Chok,都有求必应。

Leave a Reply