曾到染疫餐厅劲担心!Jessica夫妇检测报告呈阴性

曾到染疫餐厅劲担心!Jessica夫妇检测报告呈阴性

新冠肺炎疫情严重,位于中环的米芝莲3星意大利餐厅有1名厨师确诊、同店1名侍应亦初步确诊,餐厅已暂停营业。估唔到组合Super Girls成员Jessica今日喺社交网自爆同老公陈冠以及朋友,曾去过呢间餐厅食生日饭,新闻一出令佢即时带埋老公去做检测,幸好报告呈阴性,令佢放下心头大石。

Jessica留言:“是这样的…..生日最期待的一餐饭去了我最爱的意大利餐厅庆祝,吃了全部我最喜爱的食物。白松露、香槟gelato、龙虾….当我还在回味当天…就看到新闻说这间餐厅有很多确诊。昨天拉着陈冠去做检测,担心死过去1星期有跟我们见过面的朋友了,原本我自己一点也不怕,不知道为什么做完检测后就很怕,也很怕朋友看到新闻会担心,很想快点知道结果..昨晚也一直在做check email看报告的梦,好在今早我们大家的检测报告都是阴性,大家可以放心了!!希望大家都身体健康!!P.S. 啲嘢食真系好好味呀!!!”

东网透过电话访问,Jessica回覆:“之前成日有朋友send啲餐厅讲边间有人确诊,我去之前嗰个星期我仲巴巴闭闭同人讲,呢啲餐厅我全部冇去过,点知下一个星期就轮到自己,原本我都唔系好惊嘅,因为我太精神完全冇觉得任何唔舒服,我最担心系啲朋友见过我之后睇到新闻惊,同埋点解我咁紧张即刻要去check,因为serve我哋个侍应确诊咗,所以一定要去做检验。”

她表示不知是否太好彩:“偏偏系佢,我哋影嗰张4人合照,相里面4个人都冇事,但揸机嗰个人有事,初初话餐厅有侍应确诊,我心谂一定唔会系我嗰个侍应,之后问番竟然系佢,一知道我即刻去check,所以啲人成日抱住个心态就系点会系我呀,系完全唔啱,其实依家成街都应该系,避都避唔到,只好冇咩事就留喺屋企,唔好周围走。”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *