戒走懒音!冯盈盈自揭丑态喊到猪头 网友赞呼声高

戒走懒音!冯盈盈自揭丑态喊到猪头 网友赞呼声高

昨晚TVB推出向配音员致敬嘅节目《好声好戏》打响头炮,当中最令人惊喜嘅就不得不提冯盈盈,佢声演《宫心计》小演员向娘亲辞别一幕,获汪明荃及刘江等大赞,终于一雪前耻,更被网友睇好佢有机会胜出!

片中见佢讲对白同唱歌都兼顾到,播出后佢仲决定自揭“丑态”,晒出两段佢当时身在配音室嘅花絮片,见佢喊到眼泪一滴滴,虽然表情扭曲晒,但睇得出佢嘅投入同真诚,直头好似将成场戏演咗一次出嚟咁,到片尾更加听到现场工作人员都发出连连赞叹嘅哗哗声,睇嚟佢胜算真系几高。

成功搣甩懒音嘅冯盈盈感触良多,亦非常努力同投入比赛,更留下千字文感激观众嘅支持:“很感激大家有留意我的演出,并愿意给我最中肯的意见,我是有听到,并放在心内,持续为此努力改进。今次有幸参加《好声好戏》,我没有视此节目为一个比赛,而是一个为观众呈现高水平声音表演的舞台,一个让观众了解声演艺术的导航、向配音专业的认可和致敬、寻求进步、突破自己的契机。如果你有因我今晚的表现而感动过一刻,那我在这小房间内、在镜头背后付出的一切就已经值得,衷心多谢你收看!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *