王浩信开金口掀起气氛 为剑击选手佘缮妡打气!

王浩信开金口掀起气氛 为剑击选手佘缮妡打气!

视帝王浩信今晚(23日)现身奥海城举行的“全城齐睇东京奥运开幕礼”,并大开金口唱了《夏日倾情》及《至少还有你》两首歌,炒热全场气氛。他坦言已差不多2年未有出席类似的公开场合,大赞现场气氛好,更有点感动:“因为我真系好锺意唱歌,现场感受番观众嘅掌声,原来系咁重要,希望疫情快啲完,我可以唱现场,其实依家都改善咗,之前活动冇晒,希望将来观众唔使戴口罩。”

讲到奥运项目,他表示最锺意看羽毛球比赛,因为由细打到大,另一个项目是剑击:“因为我嘅工作室签咗剑击嘅港队队员佘缮妡,希望帮佢运动事业有更好发展,我开紧剧,所以唔可以去东京现场为佢打气,不过我会睇直播支持佢,我都喺网上出Post叫佢加油,希望香港市民都同佢加油。”

女儿罕有入镜
提到早前他做网上直播女儿罕有入镜,他解释说:“囡囡好想睇我直播时同边个倾偈,佢只系出咗半秒,估唔到大家Keep低。(会唔会开亲子频道?)唔会,想保持私隐,对佢校园生活好啲。(如果广告商搵一家人或者父女档做嘢,会唔会接?)我形象好少系咁,亦都冇打算行呢个方向,一切要问经理人,我保持中性态度。”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *