拍《枭雄》期间畀女飞 黄建东忆分…

拍《枭雄》期间畀女飞 黄建东忆分手经历入戏

艺人黄建东主演舞台剧《老公~你好闷呀》。剧中饰演律师的他,打趣角色性格比较闪缩为人保守,感觉很像他爸爸,故以对方作为蓝本参考。他表示最初接到剧本,本以为是喜剧,但原来知道都有喊戏:“我同剧中太太有闹交戏。(点入戏?)谂番当年自己返内地拍紧《枭雄》,期间同我拍咗6年拖嘅女朋友突然间短讯我,话要分手,我即刻打畀佢倾啰,唔可以就咁算。”最终对方依然去意已决,令他心碎。

谈到其弟近日求婚成功,黄建东透露对方计划12月便注册:“佢本来想低调处理,但我同妈咪希望插手搞大佢。(打算送咩贺佢结婚?)未谂到。(送酒席?)可以考虑,但其实佢每年生日,我都会封4位数大利是俾佢,反而到我生日佢就冇表示。”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *