全因一件白背心!马国明登“既高质又麻甩”…

全因一件白背心!马国明登“既高质又麻甩”榜首

由李思捷主持及监制游戏节目《思家大战》,将于本周日(17日)晚播出第7集,该集将揭晓上周日推出的“思家观众大战”TVB台前幕后民调问答游戏题目“讲一个镜头前几高质,镜头后劲麻甩嘅TVB男艺员”的答案,而该答案亦会在今午于官方网站揭晓!

据知是次荣登榜首的男艺员为马国明,其馀依次为马德钟、黎诺懿、郑嘉颖、何广沛及林盛斌!由于相关问题涉及2个各走极端的形容词“高质”及“麻甩”,故无论结果如何均是一地花生,除了难以想像马德钟、郑嘉颖、黎诺懿等会与“麻甩”扯上关系,林盛斌与“高质”扯上关系亦同样令人意外。

不过冠军得主马国明却是众望所归,其实早于答案揭晓前,已有大批食花生网民路过投马国明一票!而据幕后工作人员透露,马国明之所以荣登“既高质又麻甩”榜首,全因其率性随意性格:“佢私底下一啲都唔贪靓,有时着件白背心就返工。份人又冇架子喎,成日喺canteen见到佢自己一个食饭,感觉好似街坊咁,唔讲真系唔知佢系做幕前嘅。”

同样上榜的黎诺懿,则为好友马国明澄清谓:“其实马明一啲都唔麻甩喎,佢系锺意踢波咋嘛。同埋佢喺镜头后其实好斯文同好怕丑,尤其一多人或者有女仔喺度。”谈到自己上榜原因,黎诺懿大方表示:“可能我私底下嘅用词偶尔会有乡下话(粗口),所以麻甩。”

至于出名搞笑林盛斌,其上榜宣言则“麻甩不足,搞笑有馀”:“对于有人觉得我喺镜头前系高质,我系表示震惊但系欢迎嘅;而我真人麻甩到咁都竟然攞唔到第一名,我系表示极度失望同遗憾嘅!”“记恨”的林盛斌,更笑言对于上次“大胃王”一役输给陈嘉佳(细细粒)已相当唔忿气:“嗰次攞唔到第一名,我已经好唔开心㗎喇。”



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *