前无线花旦刘锦玲大爆圈中秘闻…

前无线花旦刘锦玲大爆圈中秘闻:唔锺意虚浮氛围!

艺人刘锦玲曾是90年代TVB花旦,拍过唔少经典剧如《天龙八部》、《绝世好爸》等,不过由2006年起,佢就逐渐淡出娱乐圈,转投保险界发展。近年佢仲移居去美国。旧年7月,佢仲喺社交网宣布自己硕士毕业,一班网民都好戥佢开心。

而喺近日,佢又有感发文写到:“昨晚看到一段访问视讯,有人问张曼玉,若可重新选择,会否仍做演员,她说会。但如果问我,我的答案是不会。原因是这行业当有不少人和媒体都为了利益,不择手段、笑里藏刀,令我心寒。”

佢仲话自己最难接受做作夸张、冇内涵嘅表演,而唔少人都大赞佢敢言,仲话佢拍嘅戏非常好睇。而刘锦玲亦有回应话:“锺意表演嘅本质,但唔锺意行业嘅虚浮氛围。”睇嚟佢非常享受依家嘅新生活!


Leave a Reply

Your email address will not be published.